Stel je voor, je hebt net een nieuwe Vespa gekocht en je wilt hier eens even goed mee gaan toeren. De man in de winkel probeerde je een nieuwe helm te verkopen maar jij vond hem nogal prijzig. Toch maar eens online kijken dan. Eenmaal thuis start je de computer op en zoek je naar een scooterhelm. Je kijkt naar allemaal verschillende helmen, types, kleuren en merken en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je vraagt je af waarom niemand het je even wat makkelijker maakt, jij bent immers geen kenner. Hoe moet jij nu uit dit gigantische aanbod de beste scooterhelm vinden?

Niet getreurd, wij gaan je een handje op weg helpen. Want er zijn nu eenmaal een hele hoop verschillende helmen om uit te kiezen en jij moet daarnaast ook nog een keuze maken in de stijl van de helm. Welke kleur, glans of zwart, met leer of niet: te veel om op te noemen. Wij zetten de verschillende scooterhelmen voor je op een rij:

scooterhelm-vito-falcone-mat-zwart-01_47

Integraalhelm

Een integraalhelm is een helm die het hele gezicht bedekt. Er zit een vizier op de helm om de ogen te beschermen tegen de wind en insecten. Daarnaast is het van belang om te weten dat de integraalhelm uit een stuk bestaat en het meest veilig is. Dit is de standaard onder scooter- en motorrijders en deze helmen worden vaak ook gezien als comfortabel. Draag je een bril? Dan heb je pech, bij een integraalhelm moet je deze op- en afzetten bij het aan- en uitdoen. Wil je dit niet doen? Lees dan snel verder! Er is namelijk een makkelijke oplossing.

Nolan-N104-STONER-3 systeemhelm

Systeemhelm

Een systeemhelm lijkt op een integraalhelm, maar heeft een aantal voordelen. De belangrijkste: de voorkant van de helm kan gemakkelijk naar voren worden geschoven. Als je dus een bril hebt, kun je deze helm dus gewoon opzetten zonder problemen. Daarnaast zit er in veel systeemhelmen ook een ingebouwde zonnebril, essentieel voor die zonnige dagen. Klik de helm los door het knopje bij je kin in te drukken, en het vizier schuift omhoog.

 

 

Overige Aandachtspunten

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de helm je goed past. Nét iets te klein is ook goed! De helm rekt namelijk nog wel een klein beetje uit van de binnenkant. Wanneer je helm te groot is, beschermt hij ook veel minder goed en heb je een verhoogd risico op letsel bij ongevallen. Daarnaast kun je nog verschillende kleuren kiezen en bepalen of je helm juist mat wordt of glans.

Wil jij ook gemakkelijk een scooterhelm kopen? >> Helm4U heeft de beste selectie scooterhelmen te koop!