T-shirts zijn er in allerlei soorten en maten. Bovendien heeft iedereen wel een paar mooie T-shirts in zijn of haar kast liggen. Maar, weet jij eigenlijk verschillende dingen over T-shirts. Weet je bijvoorbeeld welke soorten er zijn of welke materialen er gebruikt worden om T-shirts te maken?

 

De geschiedenis van het T-shirt

Vroeger bestond er eendelig ondergoed, dat bestond uit een boven- en onderstuk. Later werd het ondergoed tweedelig en werd dus het T-shirt op de markt gebracht. Het T-shirt werd vaak nog als ondershirt gebruikt, in plaats van een modestuk zoals wij hem nu kennen.

 

De soorten T-shirts

Natuurlijk bestaan er ook verschillende soorten T-shirts, elk T-shirt heeft vaak een specifiek doeleinde of bepaalde look. De verschillende soorten T-shirts zijn:

  • Basic T-shirts. Het basic T-shirt, een T-shirt dat iedereen wel in zijn kast moet hebben liggen. Deze basic geeft je een hippe en casual look en valt vrijwel overal mee te combineren. De populairste kleur is wit, samen met navy blauw en zwart. Basic T-shirt kunnen ook als ondershirt worden gebruikt, voor bijvoorbeeld overhemden of truien
  • Het poloshirt is een shirt met een kraagje en drie knoopjes aan de voorkant. Door middel van dit poloshirt kun je gaan voor een zakelijke, casual, feestelijke of sportieve outfit. Met een poloshirt zit je nooit fout.
  • Tank top. Tank tops zijn T-shirts zonder mouwen en worden ook hemd genoemd. Deze worden meestal gebruikt voor onder andere kledingstukken, zoals truien of overhemden. Mocht het echt te warm zijn voor een trui of overhemd, dan kan je een tank top ook als primair kledingstuk dragen.
  • Longsleeves zijn eigenlijk gewoon T-shirts met lange mouwen. Deze kun je als los kledingstuk of als ondershirt gebruiken (mocht het echt koud zijn).

 

Materialen van T-shirts

De meeste T-shirts worden van katoen gemaakt, maar je hebt ook weer verschillende soorten katoen. Je hebt stretchkatoen, dat vaak wordt gebruikt voor elastische of sportshirts. Dan is er ook nog Pima katoen, dit is het zachtste maar sterkste soort katoen. Sportshirts worden vaak ook van polyester gemaakt, dit is namelijk luchtig en werkt goed met vocht.