Hoewel er veel soorten ladegeleiders zijn die je kunt aanschaffen of maken, laten we in deze: How to, een voorbeeld zien met relatief simpele geleiders. Ik merk dat ik me nooit zorgen hoef te maken over het kantelen of binden van de lade zoals ik dat doe met andere systemen. Met dat gezegd, ze zijn ook zeer eenvoudig te installeren. Heb je nog geen lade gemaakt? Bekijk dan ons blog: Hoe maak ik een kast met ladegeleiders.

Opmerking: wil je ladegeleiders kopen voor een scherpe prijs? Ga dan naar meubelbeslagonline.nl.


1 inch = 2.54 cm

ladegeleider installeren stap 1

1. Markeer waar de ladegeleiders moeten komen

Meet vanaf de binnenbodem van de kast een afstand van 8¼ inch nabij de voor- en achterkant van elke zijwand. Teken met behulp van de markeringen en een liniaal een niveaulijn langs de wand op elke binnenwand van de kast. Maak een markering op elke regel die 7/8 inch van de voorkant van de kast is. Dit biedt ruimte voor de dikte van het ladefront plus een inzet van 1/8-inch.


 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 2

2. Positioneer de ladegeleiders

Lijn de onderkant van de eerste ladegelenleider uit boven de lijn, zoals weergegeven. Plaats de voorkant van de Ladegeleider achter het merkteken in de buurt van het oppervlak van de kast.


 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 33. Installeer de ladegeleiders

Houd de geleider stevig op zijn plaats en duw de slide naar voren totdat beide sets schroefgaten zichtbaar zijn. Boor met een boor ondiepe geleidegaten in een schroefgat aan de voor- en achterkant van de schuif. Bevestig de schuif met behulp van de meegeleverde schroeven aan de binnenkant van de kast. Herhaal stap 2 en 3 om de schuif van de tweede lade aan de andere kant van de kast te monteren.


 

 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 44. Mark the Drawer Sides

Teken met behulp van een meetlint het midden van de hoogte van de ladekast op de buitenste zijwanden. (Opmerking: deze lade wordt getoond zonder de voorkant van de lade, die aan het einde van deze zelfstudie wordt geïnstalleerd.) Markeer met behulp van een passer een horizontale lijn langs de buitenkant van de ladekast aan elke zijde.


 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 5

5. Plaats de schuifverlenging

Verwijder het afneembare gedeelte van elke ladegeleiders en plaats het op de overeenkomstige lade. Plaats de ladegeleider zo dat ze gecentreerd zijn op hun overeenkomstige lijn en gelijk liggen met het oppervlak van de ladekast, zoals weergegeven.


 

 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 6

6. Bevestig de Ladegeleiders aan de lade

Met behulp van een boormachine en de schroeven die bij de schuifplaten zijn meegeleverd, monteert u de schuif in de lade.


 

 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 7

7. Plaats de lade

Houd de lade horizontaal voor de kast. Plaats de uiteinden van de ladegeleiders die aan de laden zijn bevestigd in de rails in de kast. Druk gelijkmatig op elke kant van de lade en schuif de lade op zijn plaats. De eerste schuif naar binnen kan soms een beetje harder drukken, maar zodra de tracks zijn gekoppeld, moet de lade soepel naar achteren schuiven.


 

 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 88. Plaats het ladevlak

Breng houtlijm aan op de voorkant van de ladekast. Plaats de lade met gesloten lade met gelijke openingen langs de boven- en zijkanten. Bevestig de lade met behulp van klemmen tegen de ladekast.


 

 

 

 

 

ladegeleider installeren stap 99. Bevestig de voorkant van de la

Schuif de lade voorzichtig open en draai vervolgens 1-inch schroeven door de openingen in de lade en in de achterkant van de lade om deze vast te zetten.