De bouwsector speelt een inhaalslag tijdens het racen om de nieuwste technologie op de bouwplaats te implementeren. Technologieën zoals de bouwlaser en de drone zorgen voor slimme oplossingen om gemakkelijk betere resultaten te behalen.

Zoals Charles Darwin beweerde: “Het is niet de sterkste van de soort die overleeft, noch de meest intelligente die overleeft. Het is degene die het meest aanpasbaar is om te veranderen.

Evolutionaire druk heeft de implementatie van nieuwe technologische oplossingen op de bouwplaats helpen aanwakkeren. Hoewel de bouwsector traag is veranderd, staan ​​aannemers nu onder druk om chronische problemen aan te pakken, zoals het laattijdig beëindigen van banen en te weinig geld. Met een bouwlaser of drone kunnen taken gemakkelijker worden uitgevoerd.

Nieuwe Meetapparatuur voor de Bouw

Door bouwlasers en andere apparatuur kunnen mensen in de bouwsector gemakkelijk schakelen en klussen op een nauwkeurige manier uitvoeren. Deze nieuwe technologie zorgt voor slimme oplossingen en kan een brug slaan naar een nieuwe manier van omgaan met problemen.

“De druk om te handelen neemt toe”, aldus McKinsey. “De vraag stijgt. De schaal van spelers en projecten neemt toe, waardoor een productiever systeem levensvatbaarder wordt. “Ondertussen blijft de prijs van technologie dalen, waardoor oplossingen die de productiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren veel beter toegankelijk zijn. Dit leidt tot een piek in technische adoptie, terwijl bouwers racen om oplossingen te implementeren waarmee ze kunnen concurreren en andere, meer gedigitaliseerde industrieën kunnen inhalen.

Toptechnologieën die de toekomst van de bouw hervormen

Er zijn tegenwoordig een hele reeks geïntegreerde technische oplossingen op bouwplaatsen te vinden, zoals de bouwlaser. Met dit nauwkeurige meetinstrument kunnen gemakkelijk referentiepunten worden uitgezet over een grote afstand. Dit gebeurt door een waterpasvlak op te zetten aan de hand waarvan men kan meten. Een van de grote voordelen is dat deze meetapparatuur ook in afschot gezet kan worden, waardoor een waterpasvlak in zijn geheel een paar graden kan worden verplaatst om bijvoorbeeld de afwatering af te vangen.

Ook de inspectiedrone wordt tegenwoordig ingezet in de bouw. Deze oplossing is ideaal om grote oppervlaktes in kaart te brengen, op moeilijk bereikbare plekken te komen en betere resultaten te krijgen dan dat mogelijk is met het blote oog. Daarnaast zijn veel drones ook zelflerend, een eigenschap die met name voor meermalig gebruik interessant is.

inspectiedrone assortiment

De toekomst van apparatuur voor de bouw

Maar er is nog een lange weg te gaan. Uw mobiele apparaat kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te communiceren met belangrijke belanghebbenden, toegang te krijgen tot tekeningen in de cloud, de impact van uw beslissingen te meten en zelfs uw drone te laten vliegen.

Zoals u ongetwijfeld weet, denken wij dat bouwlaser en drone-technologie verplicht zijn in het apparatuur arsenaal van het moderne bouwbedrijf. Zeker met de vele mogelijkheden die u aangereikt worden: maak gemakkelijk terreintekeningen of een 3D model van uw project binnen de kortste tijd.

Digitalisering is nu aan de gang

De economische noodzaak om te veranderen heeft eindelijk het omslagpunt bereikt. Bovendien zijn de voordelen van het omarmen van nieuwe technologie duidelijk. Ze omvatten meer veiligheid, lagere kosten en meer efficiëntie. Bovendien zijn sommige systemen ook nog eens zelflerend!

De Bouwsector behoort momenteel tot de minst gedigitaliseerde industrieën volgens de Harvard Business Review.

De opkomst van mobiele apparaten, cloud computing en big data heeft een nieuwe grens voor de bouw geopend. En vandaag is de digitalisering van de sector goed op weg. McKinsey haalt drie hoofdclusters aan waar digitalisering plaatsvindt: onsite-uitvoering, back-office-integratie en digitale samenwerking. Maar de transformatie zal niet gebeuren zonder zijn uitdagingen. Voor grotere bedrijven kan het identificeren en implementeren van nieuwe technologie niet van de ene dag op de andere plaatsvinden. Het kost tijd om technologische aankopen te doen, werknemers op te leiden en nieuwe veldoplossingen te integreren met de backoffice.

Het goede nieuws? Als de bouwproductiviteit – geleid door technologie-acceptatie – de totale economie kan evenaren, zou de sector wereldwijd 1,6 triljoen dollar aan toegevoegde waarde kunnen zien. Dus er is een goede reden voor bedrijven om de investering te doen.

Drones en bouwlasers zijn een van de onmisbare technologische hulpmiddelen voor het monitoren van projecten van elke omvang.

bouwlaser assortiment

Een Nieuw Tijdperk voor de Bouwsector

Terwijl de race om de gebouwde wereld te digitaliseren doorgaat, zijn contractanten begonnen met het integreren van alles van smartphones en tablets tot AI-gevoede software in hun dagelijkse workflows.

Als u elke dag op de werklocatie bent, weet u hoe software en apparaten bouwers kunnen helpen verbinding te maken, samen te werken en slimmere beslissingen te nemen – sneller, efficiënter en, ja, kosteneffectiever.

Maar het zijn niet alleen drones die sitebeheerders, inspecteurs, superintendenten en BIM-coördinatoren nu gebruiken om workflows te versnellen en wrijving te elimineren. Smartphones en cloudgebaseerde apps helpen ook de silo’s van medewerkers te transformeren door een betere samenwerking en efficiëntie tussen aannemers mogelijk te maken. Daarnaast kan geavanceerde meetapparatuur zorgen voor een snelle en nauwkeurig referentiekader.

Met deze tools kunnen teams sneller werken, slimmer werken en klanten bij elke stap op de hoogte houden. En terwijl we net beginnen met het zien van de resultaten van deze technologie-investeringen, verwachten we grote dingen aan de horizon voor de industrie terwijl het zijn verleden verliest en in een productievere, gedigitaliseerde vorm verschijnt.

rode bouwlaser

Competitief blijven in een veranderende omgeving

Bouwbedrijven die competitief willen zijn in de hedendaagse markt, moeten technologie voor alles gebruiken, van real-time sitemonitoring tot missiekritieke besluitvorming. Dat betekent dat u moet nadenken over hoe technologie in uw bedrijfsecosysteem een ​​rol speelt. Denk eens na over het toevoegen van deze producten aan uw arsenaal en stap vandaag nog over naar een inspectiedrone of bouwlaser.